Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Azok között a tinédzser fiúk között, akik gyakran fogyasztanak alkoholt, és azoknál a lányoknál, akik fogamzásgátlót szednek, nagyobb a magas vérnyomás kialakulásának a kockázata - derült ki - Magas vérnyomás magazin
részletek »

Befolyásolhatja a vérnyomást a tinik életmódja

A magas vérnyomás korunk egyik nagy népbetegsége! A magas vérnyomás megelőzése, kezelése sokak számára lenne fontos! A "Magas vérnyomás" Tuti Magazin az ezzel kapcsolatos legfontosabb információkat, tudnivalókat próbálja meg összegyűjteni!
Magas vérnyomás magazin
Itt vagy: Magas vérnyomás magazin » Hír olvasása
Oszd meg másokkal
Befolyásolhatja a vérnyomást a tinik életmódja
Befolyásolhatja a vérnyomást a tinik életmódja
Helyes életmód - több erő!
Azok között a tinédzser fiúk között, akik gyakran fogyasztanak alkoholt, és azoknál a lányoknál, akik fogamzásgátlót szednek, nagyobb a magas vérnyomás kialakulásának a kockázata - derült ki az ausztrál Royal Perth Kórház kutatásából.
A hipertónia, vagyis a magas vérnyomás már fiatal korban is kialakulhat és komoly egészségügyi kockázatokkal jár: növeli a szívbetegségek és a szélütés rizikóját.
A kutatók 1800 serdülőt vizsgáltak meg, felmérték étkezési, italozási szokásaikat, valamint hogy milyen gyógyszereket szednek, illetve sportolnak-e. A tinik 24 százalékánál fordult elő magas vérnyomás, akik közül 34 százalék volt túlsúlyos és 38 százalék elhízott.

A fiúk szisztolés vérnyomása átlagosan 9 Hgmm-rel volt magasabb a lányokénál. Ezek az adatok a kutatók szerint összefüggésbe hozhatóak a fiúk túlzott só- és alkoholfogyasztásával, valamint a magasabb testtömegindexszel.
Hirdetés

A fogamzásgátló tablettát szedő lányoknál átlagosan 3,3 Hgmm-rel magasabb szisztolés vérnyomást mutattak ki azokhoz képest, akik nem szedtek ilyen szert. Az alkoholfogyasztás a kutatás eredményei szerint a lányoknál nem befolyásolta a vérnyomást. "A fiataloknak tisztában kell lenniük azzal, hogy az életmód, amely kövérségre hajlamosít, a magas sóbevitel és az alkoholfogyasztás mind káros egészségügyi következményekkel jár.
A hatások összeadódnak, és kialakul a magas vérnyomás.
Ezenkívül a tizenéves lányok figyelmét fel kell arra hívni, ha fogamzásgátlót szednek, tanácsos rendszeresen ellenőrizniük a vérnyomásukat" - fűzte hozzá Dr. Chi Le-Ha a kutatás vezetője.
A tanulmány a European Journal of Preventive Cardiology oldalain jelent meg.
Szólj hozzá a cikkhez
Címkék - magas vérnyomás,fogamzásgátló,túlsúlyos,hipertonia
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2012-08-10 10:08:20
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü