Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Magas vérnyomás problémája képes leírás - Magas vérnyomás.tlap.hu
részletek »

Magas vérnyomás problémája - Magas vérnyomás.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: magasvernyomas.tlap.hu » Magas vérnyomás problémája
Keresés
Találatok száma - 4 db
Amikor felmegy a pumpa - a magas vérnyomás pszichés és viselkedésbeli okai

Amikor felmegy a pumpa - a magas vérnyomás pszichés és viselkedésbeli okai

A magas vérnyomás igazi oka a bennünk levő tartós pszichés feszültség, az egészségtelen önkorlátozó hiedelmeink és a viselkedési mintáink, amit a családunkból vettünk át. Gyógyítását is ennek megfelelően kell végezni, stresszoldással és új viselkedésformák elsajátításával. A stresszoldásnak több formája lehet, és több gyógymóddal is történhet, például Érzelmi Felszabadítás Technikával.

Az első panaszok

Az első panaszok

A magas vérnyomás titokzatos, mert sokszor csak véletlenül derül rá fény, tüneteit ugyanis gyakran más betegségnek tulajdonítjuk, vagy, ami még rosszabb, nem vesszük komolyan. Pedig van mit veszíteni!

Betegség vagy tünet?

Betegség vagy tünet?

Lassan kezd a köztudatban elterjedni, hogy a vérnyomásra oda kell figyelni. A tartósan magas vérnyomás ugyanis több halálos betegségnek is okozója lehet. Nézzük, mit takar ez a jelenség! Amikor a szív összehúzódik (percenként átlag nyolcvanszor), az összehúzódás ereje kilöki a vért a verőerekbe. Ekkor mérjük azt a vérnyomást, amit szisztolésnak neveznek. Két szívösszehúzódás között is mérhető az érrendszerben nyomás, ezt nevezik diasztolés vérnyomásértéknek. A mértékegységet higanymilliméterben adják meg. Akkor beszélünk magas vérnyomásról, ha két vagy több vérnyomásmérés átlaga eléri vagy meghaladja szisztolés nyomás esetén a 140 Hgmm-t, diasztolés nyomás esetén a 90 Hgmm-t. Ez a két szám, a 140/90 lett a határértéke a még egészséges illetve a már magasnak tartott vérnyomásnak. A magas vérnyomás-betegségnek, a hipertóniának több típusa van. Megkülönböztetnek elsődleges, más néven esszenciális, primér, illetve másodlagos, szekundér hipertóniát, és egyes szakemberek külön típusként tartják számon az idős kori magas vérnyomást is.

Magas vérnyomás magazin hírek
Befolyásolhatja a vérnyomást a tinik életmódja
Befolyásolhatja a vérnyomást a tinik... Azok között a tinédzser fiúk között, akik gyakran fogyasztanak alkoholt, és azoknál a lányoknál, akik fogamzásgátlót szednek, nagyobb a magas vérnyomás kialakulásának a kockázata - derült ki az ausztrál Royal Perth Kórház kutatásából. A hipertónia, vagyis a magas vérnyomás már fiatal korban is kialakulhat és komoly egészségügyi kockázatokkal jár: növeli a...
A harag betegségeket okoz
A harag betegségeket okoz Azok a férfiak, akik ellenségesek és hajlamosak a haragra, illetve a depresszióra,...
Vérnyomáscsökkentő tabletta helyett friss gyümölcs!
Vérnyomáscsökkentő tabletta helyett... Norvég kutatók bebizonyították, a kivi hatásos vérnyomáscsökkentő, rendszeres...
Mit takarnak a vérnyomás értékek?

Mit takarnak a vérnyomás értékek?

A percenkénti szívverésszám átlagosan 60-70, terhelésre 120-140. Minden szívösszehúzódást egy rövid nyugalmi szakasz követ. A vérnyomás két értékében e két állapotban kifejtett nyomás nagysága jelenik meg. A magasabb érték a szív összehúzódásakor a vér érfalra kifejtett nyomásának legmagasabb értéke. Az alacsonyabb szám a vér nyomásának a szív nyugalmi szakaszában mért értéke.

Tuti menü