Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Hipertónia orvosi szemmel képes leírás - Magas vérnyomás.tlap.hu
részletek »

Hipertónia orvosi szemmel - Magas vérnyomás.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: magasvernyomas.tlap.hu » Hipertónia orvosi szemmel
Keresés
Találatok száma - 4 db
Hogyan ismerem fel?

Hogyan ismerem fel?

Mivel a magas vérnyomás betegségben a vérnyomás kezdetben nem állandóan magas, hanem ingadozik, a gyakori vérnyomásmérést több napszakban, különösen reggel célszerű elvégezni.Különösen fontos fejfájás (tompa tarkótáji, reggel jelentkező, lehajlásra fokozódó), szédülések (nem forgó jellegű, inkább olyan bizonytalan érzés), tompa mellkasi nyomás - rosszérzések, szapora szívdobogások, ok nélküli izzadások, múló enyhe látászavarok esetén.

Origo egészség

Origo egészség

A Harvard Egyetem kutatói szerint az elégtelen mennyiségű D-vitamin-bevitel, ami köztudottan gyengíti a csontokat, a szív- és érrendszeri megbetegedések kockázatát is megnövelhetiCivilizált társadalmunkban a csökkent fizikai aktivitás, ellustult életvitel, egészségtelen táplálkozás, dohányzás, alkohol fogyasztás mind mind a vérnyomás népességen belüli növekedéséhez vezet az életkor előre haladtával. Ha egészséges életet élünk, vérnyomásunkat alacsony szinten tudjuk tartani, elkerülhetjük a késői, észrevétlen kialakuló szövődményeket. Egészséges ember vérnyomása nem haladja meg a 120/80 Hgmm értéket. Magas vérnyomásról akkor beszélünk, ha az ismételten - legalább háromszor - mért érték nagyobb, mint 140/90 Hgmm. Az egészséges és kóros tartomány között egy átmeneti zóna húzódik, ezt hipertóniát megelőző állapotnak nevezik. A vérnyomás napszakonként is változik. A szisztolés vérnyomásban 24 órán belül néha 50, a disztolésban 20 Hgmm különbség is előfordulhat. A vérnyomás általában reggel az ébredés utáni órákban a legmagasabb, viszonylag magasabb még estefelé 17 és 19 óra között, és a hajnali órákban a legalacsonyabb. A panaszok általában nem kizárólagosan jellemzőek a hipertóniára, más betegségekben is előfordulhatnak, ezért a hipertónia felfedezése nem a tünetek alapján, hanem vérnyomásméréssel lehetséges.

Orvos Válaszol

Orvos Válaszol

Mit tekintünk magas vérnyomásnak? Magas vérnyomásnak tekintjük, ha három különböző alkalommal, legalább egy hetes időközben a nyugalomban mért vérnyomás értéke meghaladja a 140/90 higanymilliméteres értéket. (A felső, más néven szisztolés értéket a szív bal kamrájának vért kilökő összehúzódásakor, az alsó, úgynevezett diasztolés értéket a szív bal kamrájának ellazuláskor mérjük).

Magas vérnyomás magazin hírek
Befolyásolhatja a vérnyomást a tinik életmódja
Befolyásolhatja a vérnyomást a tinik... Azok között a tinédzser fiúk között, akik gyakran fogyasztanak alkoholt, és azoknál a lányoknál, akik fogamzásgátlót szednek, nagyobb a magas vérnyomás kialakulásának a kockázata - derült ki az ausztrál Royal Perth Kórház kutatásából. A hipertónia, vagyis a magas vérnyomás már fiatal korban is kialakulhat és komoly egészségügyi kockázatokkal jár: növeli a...
A harag betegségeket okoz
A harag betegségeket okoz Azok a férfiak, akik ellenségesek és hajlamosak a haragra, illetve a depresszióra,...
Vérnyomáscsökkentő tabletta helyett friss gyümölcs!
Vérnyomáscsökkentő tabletta helyett... Norvég kutatók bebizonyították, a kivi hatásos vérnyomáscsökkentő, rendszeres...
Orvosi másodvélemény

Orvosi másodvélemény

Oldalunkon nyújtott szolgáltatás keretében Ön meglévő, konkrét orvosi problémára kérhet független orvosi szakvéleményt, azaz felülvizsgáltathat egy korábbi orvosi diagnózis, javaslatot. Komoly egészségügyi döntéshelyzetben van - kezelés vagy műtét előtt -, amikor szüksége lenne még egy független orvos szakvéleményére? Vannak olyan leletei, diagnózisai, melyekkel kapcsolatban kérdései merültek fel? Kérjen Ön is orvosi másodvéleményt hipertóniával kapcsolatosan gyorsan, utánjárás nélkül, megbízható szakembertől!

Tuti menü