Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
A magasvérnyomás problémája, kezelése, megoldások. képes leírás - Magas vérnyomás.tlap.hu
részletek »

A magasvérnyomás problémája, kezelése, megoldások. - Magas vérnyomás.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: magasvernyomas.tlap.hu » A magasvérnyomás problémája, kezelése, megoldások.
Keresés
Találatok száma - 7 db
Ayurvéda a magas vérnyomásról

Ayurvéda a magas vérnyomásról

A rákos megbetegedések mellett a szív- és érrendszeri panaszok is vezető szerepet töltenek be korunk halálozási okaiban. Vajon mi állhat a vérnyomásproblémák hátterében, mit üzen a betegség, és mit tehetünk azért, hogy megfelelően kordában tartsuk vérnyomásunkat. Az ayurvéda sokkal precízebb válaszokat ad a betegségekre, így testreszabottabb a megoldás is. Az Ayurvéda, ellentétben a nyugati orvoslással, az agy helyett a szívet tartja az irányítás központjának. A szív a szimbolikus központja az ember identitásérzésének, öntudatának, elfogadásának, megbocsátásának és érzelmi megnyilvánulásainak. A szívbetegségek döntő többségét érzelmi, mentális problémák okozzák, így a terápia során is fontos hangsúlyt kell fektetnünk érzelmeink rendezésére is. A mentális oldal mellett életmódbeli tényezők is hozzájárulnak a szívpanaszok megjelenéséhez, például állati zsírok, a sós és fűszeres ételek túlzásba vitele, a mozgásszegény életmód és ellustulás, mentális és érzelmi traumák, örökletes és veleszületett rendellenességek, túl sok stressz, mely nem vezetődik le stb. A magas vérnyomás alapvetően lehet Vata, Pitta és Kapha típusú probléma, mentálisan egy felfokozott érzelmi vagy idegrendszeri

Magas vérnyomás és terhesség

Magas vérnyomás és terhesség

Amennyiben a terhesség során bármely időszakban a kismama vérnyomása legalább két alkalommal több, mint 140/90 Hgmm, terhességi hipertóniáról beszélünk. Függetlenül attól, hogy a magas vérnyomás a terhesség előtt is fennállt, vagy épp az alatt alakult ki, egyaránt veszélyezteti a magzat és az anya életét. Tekintsük át röviden a legfőbb kockázati tényezőket, a megelőzés és a kezelés lehetőségeit. A várandósság időszakában a vérkeringés felgyorsul, 40-50%-kal megnövekszik a vér térfogata, a percenkénti szívösszehúzódások száma (szívfrekvencia) is 10-15-tel emelkedik. Ezzel a szívből percenként kilökött vér mennyisége a kiindulási helyzethez képest 30-40%-kal növekszik. Normális esetben a keringési térfogat növekedése, az erek tágulata, és az erek ellenállásának csökkenése révén, a vérnyomás átlagosan 5-10%-kal csökken.

Magas vérnyomás kialakulása

Magas vérnyomás kialakulása

Az alattomos ellenség. Megbúva, lopakodva közelít, és mikor észrevesszük, már késő. De hogyan védekezzünk mégis? Ennek a gyakori betegségnek világítjuk meg főbb pontjait segítve Önnek elkerülni, javítani, vele élni. Elsõdleges és másodlagos magasvérnyomás A magasvérnyomás betegséget a kialakulás oka szerint két nagy csoportba oszthatjuk. Elsõt képezi az úgynevezett elsõdleges vagy primer hipertónia. Ezen esetben a magasvérnyomás kialakulása mögött nincsen kézzel fogható szervi elváltozás, az nem egy msáik betegség, beavatkozás eredményeként jön létre. Másodlagos vagy secunder hipertóniának nevezzük azokat a magasvérnyomásos állapotokat, amik mögött kimutathatóan szervi, beavatkozási ok áll. Ilyen lehet például a vesertéria szûkület, phaeochromocytoma, steroidkezelés talaján kialakuló magasvérnyomás. Ezeknél az alapbetegséget kell gyógyítani, ami legtöbbször magával hozza a vérnyomás normalizálódását is. Továbbiakban a primer, elsõdleges hipertóniáról beszélünk.

Magas vérnyomás magazin hírek
Befolyásolhatja a vérnyomást a tinik életmódja
Befolyásolhatja a vérnyomást a tinik... Azok között a tinédzser fiúk között, akik gyakran fogyasztanak alkoholt, és azoknál a lányoknál, akik fogamzásgátlót szednek, nagyobb a magas vérnyomás kialakulásának a kockázata - derült ki az ausztrál Royal Perth Kórház kutatásából. A hipertónia, vagyis a magas vérnyomás már fiatal korban is kialakulhat és komoly egészségügyi kockázatokkal jár: növeli a...
A harag betegségeket okoz
A harag betegségeket okoz Azok a férfiak, akik ellenségesek és hajlamosak a haragra, illetve a depresszióra,...
Vérnyomáscsökkentő tabletta helyett friss gyümölcs!
Vérnyomáscsökkentő tabletta helyett... Norvég kutatók bebizonyították, a kivi hatásos vérnyomáscsökkentő, rendszeres...
Magas vérnyomás tűnetei

Magas vérnyomás tűnetei

A magas vérnyomás 8 jellemző tünete: A magas vérnyomás sokszor tünetmentes, ráadásul sok tévhit is kering körülötte. De van, amiből következtethetsz rá.Miután a vérnyomás nem az egészséges tartományon belül mozog - tehát vagy a szív ver gyorsan, vagy a vér nem áramlik megfelelő sebességgel -, hosszútávon a szervezetben különböző elváltozásokra lehet számítani. A szív folyamatosan túlteljesít, hiszen sokkal gyorsabban és erősebben ver, mint kellene. Az állandó erőlködéstől a szív fala megvastagszik, mely akadályozza a megnövekedett munka ellátásában, melynek hatására szívelégtelenség léphet fel. A magas vérnyomás azonban nemcsak a szívre hat. Mivel a szív mindenhova nagyobb mennyiségű vért pumpál, az agyba is túl sok vér áramlik. Az agyi erek falán ennek hatására kis hólyagszerű kitüremkedések keletkeznek, melyek repedéskor agyvérzést okozhatnak. Az érelmeszesedés vagy az agyi erek beszűkülése is járhat a magas vérnyomással, melyek szintén agyvérzéshez vezethetnek. A magas vérnyomás hat a vesékre is. A vesék teljesítőképessége csökken, tehát egyre kevesebb salakanyagot képesek kiválasztani, melynek hatására veseelégtelenségre lehet számítani. Természetesen ezen következmények elsősorban a kezeletlen betegség hatására jelentkeznek. Ha időben észreveszed, kezelteted, és rendszeresen ellenőrizteted magas vérnyomásod, a halálos vagy súlyos kimenetelű következmények elkerülhetőek

Megelözhető-e a néma gyilkos?

Megelözhető-e a néma gyilkos?

A magas vérnyomás alattomosan kialakuló betegség, amely évekig tünet- és panaszmentesen zajlik. A tartósan fennálló kezeletlen hipertónia azonban fokozatosan tönkreteheti a vérereket, súlyos szív- és agyi keringési zavarokat, veseelégtelenséget okozhat.

Ötvenentúl

Ötvenentúl

Az első internetes portál az ezüst évek örömeiről. A magas vérnyomást a szakemberek azért nevezik alattomos betegségnek, mert - korai stádiumában - tünetmentes lehet, ám komoly következményei lehetnek. Amennyiben a betegséget nem ismerik fel, és nem kezelik, az ütőerek károsodhatnak, és fennáll a szívinfarktus, agyvérzés kockázata. A magas vérnyomásban szenvedők többségénél a betegség létrejöttében a genetikai hajlam mellett a helytelen életmód és táplálkozás, valamint az elhízás játszik meghatározó szerepet. Az életmód és az étkezési szokásaink megváltoztatásával tehát, mi magunk is sokat tehetünk a hipertónia - illetve szövődményeinek - kialakulása ellen.

Végzet, avagy a betegségek elkerülhetőek?

Végzet, avagy a betegségek elkerülhetőek?

A szív-érrendszeri betegségek harmadik legfontosabb kockázati tényezője a magasvérnyomás- betegség.A magasvérnyomás problémája, kezelése, megoldások. A magasvérnyomás korunk népbetegsége. Előfordulása a világ minden országában igen gyakori. Jelentős különbségek mutatkoznak azonban még a fejlett országok között is. Egy a közelmúltban történt felmérés szerint a nyugat-európai országokban jóval gyakoribb a magasvérnyomás, mint észak-Amerikában, - Kanadában és az Egyesült Államokban. Kelet-Európában pedig még rosszabb a helyzet, mint nyugaton. A magasvérnyomás betegség a vizsgált országok közül Németországban volt a leggyakoribb - az átlagos gyakoriság 55%. Az európai átlag gyakoriság 44% szemben az észak-amerikai átlagos hipertónia gyakorisággal, ami 27-28%. Ez azt jelenti, hogy Európában 60%-kal több a magasvérnyomásban szenvedők száma, mint észak-Amerikában. A betegség gyakorisága az életkor előrehaladtával is szaporodik. A magasvérnyomásosok száma Európában a 35-44 éves korcsoportban 27%, (észak-Amerikában 14%). Ez a szám a 65-74 évesek körében Európában 78%-ra, (észak-Amerikában 53%-ra) emelkedik.

Tuti menü